Informatie over de KNLTB-competitie

De Voorjaarscompetitie voor zowel jeugd als senioren wordt in het najaar gespeeld. De Voorjaarscompetitie verschilt altijd iets van de Najaarscompetitie, maar nu wordt in de periode september - oktober 2020 precies dezelfde competitie aangeboden als we nu zouden spelen. In dit bericht leggen we het precies uit. Ook lees je hoe je je (opnieuw) kunt opgeven en wat er gebeurt met een eventueel al betaalde competitiebijdrage.

Voorjaarscompetitie wordt Najaarscompetitie?? De KNLTB legt het zo uit:

"Voor de verschuiving van de tenniscompetitie geldt dat in het najaar dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw worden aangeboden als bij de Voorjaarscompetitie. Competitiespelers die zich hadden ingeschreven voor de Voorjaarscompetitie kunnen met hetzelfde team, aan dezelfde competitiesoort en in dezelfde competitie klasse spelen tijdens de Najaarscompetitie. Daarnaast kunnen er nieuwe teams worden gevormd en aangemeld. Ook kunnen teams die niet kunnen of willen deelnemen in het najaar besluiten om niet mee te doen."

Aanmelden

Binnenkort komt er een aanmeldformulier beschikbaar via de website. Je kunt dan aangeven of je mee wilt doen aan de competitie. Het is ook mogelijk om met nieuwe teams deel te nemen. De VCL van Te Werve geeft bij het formulier de nodige uitleg.

Competitiebijdrage

Als je team weer meedoet in het najaar en de competitiebijdrage van het voorjaar was al voldaan dan blijft de betaling gewoon staan. Doet jouw team niet meer mee in het najaar? Dan kun je de bijdrage terugkrijgen. De captains van de teams kunnen dit melden bij de VCL. Details volgen vanuit VCL.

Speeldata

De periode waarin de competitie gespeeld gaat worden start in de eerste week van september en loopt door tot eind oktober (met wat inhaaldagen in november). Kijk hier voor alle speeldata voor zowel de senioren als jeugdcompetitie.