Jeugd wedstrijdtraining

Wedstrijdtraining

Een wedstrijdtraining is een speciale voorbereiding om deel te nemen aan een toernooi waar het accent meer op de speltactiek dan op de speltechniek zit (wat in de reguliere lessen gebeurd). Met elkaar oefen je, onder begeleiding, verschillende spelsituaties en leer je jouw sterke en zwakke kanten kennen. Daarna ga je werken aan een oplossing. Zo'n training duurt 2 tot 3 uur en is heel intensief. De conditie heeft er dus ook baat bij.

Waar en wanneer?

Een speciale jeugd wedstrijdtraining zal zijn in de laatste schoolvakantieweek in augustus (24-8-2020 t/m 29-8-2020), in de ochtend van 9 tot 11.00 uur worden verzorgd. Bij de jeugdclinic kan ook aan een toernooi deelgenomen worden.

In deze week is het toernooi van Nootdorp en wij hopen dat deze jeugd dan gezamenlijk deel zal gaan nemen wat weer kans geeft om voor enige begeleiding te zorgen. De kosten zijn voor de training die een goede voorbereiding geven voor het spelen van de wedstrijden. Wij zullen daar waar mogelijk ook begeleiden tijdens het toernooi. Verder wordt er gezorgd voor een gezonde versnapering tussendoor. Hoe meer deelnemers hoe meer trainers. Kosten per dag 15 euro en voor de hele week 50 euro.

Kosten

De actuele kosten staan op het inschrijfformulier. Indien je mee wilt doen:

Je inschrijven voor de clinic kan je doen met het inschrijfformulier of een mail sturen naar Leo@tennismentink.nl .

Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er trainers zijn, er is altijd een gediplomeerde trainer bij.

Waarom?

Het is een goede toevoeging voor de competitiespelers bij de competitie, maar ook voor de recreant leuk om wat accenten te leggen. Heerlijk om even intensief te sporten. Het najaar is de beste periode om aan je techniek te werken omdat de vernieuwde slagen dan mooi 'ingesleten' zijn als het seizoen in het voorjaar weer volop gaat beginnen. Ongelijke aantallen spelers is geen probleem, er is altijd een trainer aanwezig om te zorgen dat alle deelnemers voldoende aan bod komen. Er zal veel gebruik gemaakt worden van wedstrijdvormen om de verbeterde techniek toe te passen.

Dus schrijf je in via het formulier dan zien wij jullie graag verschijnen.

Namens tennisschool L. Mentink

Leo Mentink