Tennisjaar

De tennisschool verzorgt lessen op alle niveau's door hoog gekwalificeerde trainers. De trainingen worden gegeven op alle dagen, op twee parken te weten: Te Werve en De Hofstede in Rijswijk.

Op dit moment worden er lessen gegeven op alle dagen en is alleen de vraag waar een groep speelt met het juiste niveau. U kunt privé-lessen boeken op elke gewenste dag. Natuurlijk kunt U met een nieuwe groep starten en een tijd en dag kiezen.

Het seizoen voorjaar/ zomer

Wij starten jaarlijks nieuwe cursussen vanaf eind maart.

De periode april - september is het vroegere tennisseizoen uit de tijd dat er alleen op gravel gespeeld werd. Bij Te werve hebben wij hebben nu ‘all weather’ banen waar wij het hele jaar op kunnen spelen dus is er geen sprake meer van een seizoen. Alleen bij sneeuw zijn de banen onbespeelbaar. In de voorjaar/ zomer periode beginnen wij met de competitie waarbij verenigingen tegen elkaar spelen in teamverband.

De voorjaar/ zomer cursus sluiten we af met het zomertoernooi (niet inbegrepen).

Toernooien

Daarna is er het toernooiencircuit waarbij je elke week, tot september, een toernooi kunt spelen. Natuurlijk is het dan goed om trainingen te volgen om terug te kunnen koppelen en mindere zaken te oefenen. Verder is het natuurlijk warmer, dus aantrekkelijk, om het spelletje onder begeleiding te gaan starten of verder uit te bouwen. Schrijf je dus in voor de nieuwe cursus dan krijg je de kans om met nog meer plezier te tennissen.

De vereniging organiseert verschillende toernooien en evenementen verspreidt over het jaar voor zowel volwassenen als jeugd.

Het najaar seizoen

Vanaf september tot aan de kerst weet je natuurlijk precies wat er nog verbeterd moet worden na alle competitie en toernooien, dus daar kan je dan prima met de trainers aan gaan werken. In deze periode is er ook een korte competitie en zijn er af en toe toernooien. Echter is dit toch de uitgelezen periode om met name de technische vaardigheden te verbeteren of vernieuwen. We sluiten deze periode af met ons jaarlijkse Oliebollentoernooi(niet inbegrepen). Alle leerlingen jong en oud spelen met elkaar onderlinge wedstrijden en maken afspraken voor het komende seizoen. Natuurlijk wordt er achteraf, onder het genot van de Oliebol, terug gekeken op het afgelopen seizoen.

Het winter/ vroeg voorjaar seizoen

Vanaf januari is er een kortere lesperiode tot eind maart waar iedereen aan deel kan nemen. Dit is de uitgelezen periode voor de competitieteams om zich voor te bereiden op de competitie die in april start. Ook als u voor het eerst aan een competitie gaat deelnemen is dit een prima periode om uw teamgenoten te leren kennen.

Jeugd

Ook voor de jeugd worden het hele jaar door lessen verzorgt. Voor de groepslessen aan de jongste kinderen zullen vooral woensdag, vrijdag en zondag centrale dagen zijn. Er wordt op alle doordeweekse dagen tussen 16 en 19 uur les gegeven aan jeugd in groepen van 4, 6, of 8 personen, in het weekend overdag. Wij beginnen met kinderen rond de leeftijd van 4  jaar. Ook voor de middelbare scholieren hebben wij momenteel lessen op alle dagen.

Voor de jeugd die wedstrijden speelt is er een speciaal trainingsprogramma.

Familiedag

Zondag is familiedag waar wij hopen dat de kinderen les hebben en de ouders onderling gaan spelen of wellicht ook training volgen. Dus indien je interesse hebt graag contact opnemen met Leo Mentink.

Lessen

Om te starten kan je beginnen met onze introductielessen

meer informatie kan je hierover vinden via de link.

Informatie over lessen vind je hier.