Service

De service is de start van elk punt. Veel mensen denken dat je de bal boven je hoofd moet raken, maar je kunt ook onderhands de bal in het spel brengen. We hebben een eerste en tweede service. Dus je kunt bij de eerste service flink wat risico nemen, omdat je weet dat je met de tweede service met meer zekerheid het spel kunt openen.

De concentratie is hierbij van groot belang. Stuit de bal altijd een paar keer voordat je serveert zodat je de focus op het serveren kunt leggen. Na het stuiten richt je je racket naar het vak, waar je heen wilt serveren en kijk je of je tegenstander klaar staat. Je kijkt in zijn/ haar ogen met een blik vol zelfvertrouwen ;-)

Voetfout

Oh, oh, een veel gemaakte fout, waarvan ik vind dat je die zelf kunt voorkomen en ook moet voorkomen: de voetfout. Voetfout betekent dat je op het moment dat je de bal raakt met een voet ergens staat, waar je niet mag staan. Binnen het enkelspel is dit achter de achterlijn en binnen de enkelspellijnen. Bij het dubbelspel is dit ook achter de achterlijn en binnen de dubbelspellijnen. Mensen vragen zich wel eens af waar het kleine middellijntje in het midden van de achterlijn dient. Dit is omdat je ook met twee fouten aan de kant waar van je serveert moet staan.

Deze regel geldt op alle niveaus. Houd je hier ook al aan tijdens de trainingen, zodat hierover in wedstrijden geen discussie met de tegenpartij kan ontstaan.

Video service (druk op de 'back' knop om terug te komen.)

Video service 2 (druk op de 'back' knop om terug te komen.)