Planning jeugdlessen

Allereerst wil ik namens alle leraren iedereen een gezond en sportief 2021 toewensen

Het afgelopen jaar hebben wij een speciaal jaar gehad waarin er regelmatig stops waren en er beperkt wedstrijden gespeeld konden worden. Het komende jaar gaan we ernaar streven de jeugd nog meer plezier te geven in het spelletje want van daaruit zal er ook beter gespeeld gaan worden. Verder gaan wij er vanuit dat we de corona onder controle krijgen en er weer evenementen georganiseerd kunnen worden waardoor we weer jeugd bij elkaar kunnen krijgen buiten de lessen.

We hebben het tennisjaar wel heel veel gemist zoals competitie, world tour, oliebollentoernooi, ouder kind toernooi, onderlinge wedstrijden op woensdag- en zondagmiddag, de Rijswijkse kampioenschappen voor basisscholieren. Het komende jaar zullen wij de jeugd stimuleren om meer wedstrijden te gaan spelen, en toernooien in te schrijven maar ook veel onderlinge evenementjes voor alle nivo’s. Wist U dat zowel de tennisclub als de tennisschool een website heeft en een facebook account dus leuk om af en toe te kijken en mogelijk te “liken”.

Deze mail sturen wij om de nieuwe indeling voor de lessen door te geven en de kosten e.d. duidelijk te maken voor ouders. Hier volgt de indeling van alle jeugd die les heeft bij TeWerve. De komende serie lessen zal starten op 4 januari 2021.

Wij, de jeugdcommissie en tennisschool, zijn de laatste hand aan het leggen aan de competitie-indeling en ik heb daarom alle gele jeugd in gedeeld in een extra training op maandag van 17.30 tot 19:00 uur. Deze training bestaat al een aantal jaren en is een goede basis voor de gele jeugd ter voorbereiding aan de competitie en is een extra training dus niet in de plaats van de basistraining.

Voor de rode en oranje jeugd zullen wij een extra training aanbieden in de maanden februari en maart waar wij later op terug komen. Hier de opzet voor de komende 3 maanden, basistrainingen, waarbij wij drie soorten training onderscheiden.

1. De basistraining die wij nu door geven en die voor iedereen is. Iedereen die hieraan deel neemt moet wel lid zijn van de vereniging (alleen introductiecursus van 5 weken is uitzondering)

2. De competitietraining. Deze training is vrijwillig voor alle competitiespelers. Dit is dan een extra training voor de mensen die competitie gaan spelen. Hierin zal ook ruimte zijn voor conditietraining.

3. De wedstrijdtraining en privélessen voor de jeugd die meer wil/kan/moet trainen om beter voorbereid de wedstrijden in te gaan. Privélessen worden individueel af gesproken met ouders en kind, de wedstrijdtraining is ook vermeld bij de indeling. Indien er spelers zijn die ook deel willen nemen maar er niet bij staan graag contact opnemen met Leo Mentink

Graag willen wij de mogelijkheid geven, aan ouders, om ook te gaan tennissen, met een andere trainer, op hetzelfde tijdstip als Uw kind. Mooi om dit te combineren. Bij interesse graag contact opnemen met Leo Mentink.

Het gaat om 8 trainingen die gaan starten vanaf 4 januari en tot eind maart zullen doorlopen. Lessen worden gegeven volgens het lesreglement wat te vinden is op www.tennismentink.nl.

Wij verwachten dat deze kosten voor de eerste training worden voldaan bij de eigen trainer, door over te maken naar hun bankrekening of voor de eerste training bij de baan. De trainer zal ook een “tikkie” sturen.

Indien er problemen zijn graag doorgeven aan de trainer. Indien wij niets horen gaan wij er vanuit dat Uw kind de eerste training aanwezig is in de week van 4 januari.

Wij, de trainers, Wensen iedereen een sportief en voorspoedig en gezond 2021 toe met veel hoogtepunten op Te Werve.

Namens de trainers

Leo Mentink


Vooraf willen we een aantal praktische zaken over de indeling en de gang van zaken bij de trainingen met jullie delen:

SPELREGELS TRAININGEN/LESSEN

  1. Iedereen houdt zich aan de op gestelde regels anders werkt het niet

  2. Bij alle trainingen hebben wij aan gegeven wie de trainer is en met hoeveel personen waaraan het lesgeld gekoppeld is. Bij sommige groepen hebben wij twee trainers op hetzelfde uur en kan het zijn dat de trainers elkaar afwisselen.

  3. Verregende lessen worden aan het einde van de cursus in gehaald want we hebben 2 tot 3 weken over voor de kerst.

  4. Privé-lessen zijn ook mogelijk om alle groepslessen heen. Ik heb al een aantal aanvragen maar als jullie de huidige tijden zien kunnen jullie daarna met mij bellen voor de afspraken voor individuele lessen. Een goede tijd om ook hierin wat extra aandacht te krijgen

  5. Ook is er een speciale mogelijkheid voor niet leden om nu te gaan starten. Informeer bij Leo voor mogelijkheden.

  6. Ook start er vanaf april weer een KNLTB competitie. Veel kids gaan spelen maar als uw kind niet gevraagd is en u bent geïnteresseerd graag bellen.

  7. Betalingen verlopen electronisch of cash. Wij zullen voor de eerste training een “tikkie” sturen naar iedereen via de app.

  8. Wij maken voor iedere groep een “app” aan. Indien U daar niet in wil , vanwege de AVG, graag aan geven. Wij maken de app aan voor belangrijke zaken over de lessen zoals het informeren als een training niet door gaat vanwege regen.

  9. Indien er problemen zijn graag contact opnemen met Leo Mentink. Indien wij niets horen zien wij de kids op hun eerste training.

U kunt de kosten voor de lessen hier vinden.

En hier de gegevens van de trainers.

Indien er problemen of vragen zijn dan graag contact opnemen met Leo Mentink. Indien wij niets horen zien wij de kids graag op hun eerste training.

Wij, de trainers, hebben er weer zin in!

Daarnaast willen wij de vereniging met bestuur danken voor alle inzet, die ervoor zorgt dat we dit weer kunnen gaan doen.