Over ons

Visie tennisschool

Sinds 1980 verzorgt tennisschool Leo Mentink lessen op onze mooie locatie. Te Werve is nog steeds een exclusief park vanwege de locatie met ons clubhuis aan het meer. Verder hebben wij prachtige grand slam clay 'all weather' banen.

Deze banen hebben prachtige kwaliteiten. De dempende werking zorgt ervoor dat de banen het lichaam minimaal belasten. Alle energie kan dus in het spel. Verder benaderd het de speeleigenschappen van gravel het dichtst, wat voor spelers van niveau erg aantrekkelijk is. Natuurlijk genieten alle spelers mee van dit voordeel.

Als tennisschool vinden wij de gezondheid van onze leerlingen natuurlijk enorm belangrijk, dus zijn wij heel blij met deze prachtige kwaliteitsbanen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Wij geven het hele jaar buiten les. De moderne mens is tegenwoordig heel vaak binnenshuis. Om het evenwicht te herstellen vinden wij het fijn om te zorgen dat iedereen voldoende buitenshuis beweegt. Voor een gezond leven is het belangrijk om voldoende te bewegen zodat het lichaam fit en in vorm blijft. Wij maken daarom de lessen voor iedereen, van elk niveau aantrekkelijk. Je hoeft nog geen basisconditie te hebben om te starten. Na een aantal lessen merk je vanzelf de verbetering in je conditie, ook buiten de baan.

Onze tennisschool benaderd elk mens als individu met eigen kwaliteiten en eigenschappen. Onze trainers letten er dan ook op, ook in de groepslessen, dat iedereen gecoached wordt op zijn/ haar behoeften.

Voor de wedstrijdspelers bieden wij een uitgebalanceerd jaarprogramma waarin alle vier de aspecten: techniek, conditie, tactiek en mentaliteit een plaats hebben.

Maar ook voor de recreative speler is er voldoende mogelijkheid om onderling te spelen middels interne competitie (champions league), racket trekken en dergelijke. Overigens zijn er ook genoeg mensen die het prettig vinden om gewoon een uurtje over te spelen, zonder wedstrijd element.

Tennis is een sport die een heel leven meegaat. Beginnend rond een jaar of 4 (afhankelijk van de motorische ontwikkeling van het kind) starten wij op een speelse wijze met het spel. Wij zijn aangesloten bij de KNLTB Tenniskids. Maar ook spelers van hoge leeftijd (tot over de 80 jaar) hebben nog veel plezier in het samenspel in tennis.

Het tennisjaar

De tennisschool verdeelt het jaar in 3 periodes. Van januari tot april een cursus van 10 trainingen, van april tot september en daarna weer tot kerst 2 cursussen van 14 trainingen. Wij sluiten deze periodes telkens af met een leerlingentoernooi. Daarnaast worden er privélessen gegeven die op elk moment kunnen starten. Een gezonde geest in een gezond lichaam geld als primair doel voor de leraren. Daarnaast benaderen wij iedereen individueel want elk mens is anders en trachten wij iedereen op zijn of haar top te brengen. Voor de een betekent dit lekker overspelen, de volgende wil onderlinge wedstrijden spelen en weer anderen willen wedstrijden en toernooien spelen. Voor alle mensen stellen wij een programma samen.