Verslag RBKT

RBKT - groot succes!

Wat hebben wij weer genoten van mooie wedstrijden, enthousiaste kinderen en goede winnaars. Van de 120 kids van de eerste week gingen er 40 door naar de finaledag.

2 april was het individuele kampioenschap dus wie zijn er kampioen van Rijswijk geworden in de eigen categorie. Er zijn veel mooie momenten geweest. 

In geel waren de heren aan elkaar gewaagd en kennen elkaar waardoor er spannende wedstrijden waren.

Groen. Wat een mooie oplossingen wist Mink te vinden in moeilijke situaties maar was in de finale net niet op gewassen tegen Xinjue die mooi tennis speelde met weinig fouten. 

In oranje was de Nicolaas Beets de winnaar want 1, 2 en 3 komen van die school. Hele mooie ralleys waren er met veel spanning. Ook was er een leraar aanwezig om aan te moedigen die er al om 14 uur was, ja dat helpt.

In rood was er direct een ontwikkeling te zien. Het spel werd steeds beter met plaatsing en veel bewegen. Veel geleerd en mooie progressie.

Het weer was een korte spelbreker met twee korte harde buien dus even schuilen waardoor de wedstrijden een half uurtje uitliepen maar we eindigden met een lekker zonnetje.

Al met al wordt het niveau steeds hoger en is de afspraak dat deelnemers aan Wimbledon uit Rijswijk (in de toekomst) dit laten weten aan de organisatie. Natuurlijk leuk als er goede spelers zijn in Rijswijk maar ook belangrijk dat iedereen weer sportief aan het sporten was, dus strijden voor de punten maar met respect voor de tegenstander, een glimlach op het  gezicht en de nodige zweetdruppels. Belangrijk en de toekomst ziet er goed uit met al dit soort deelnemers.

De uitslag:

Geel: 1.Lex, 2.Melvin, 3.Daan

Groen: 1. Xinjue, 2.Mink, 3.Oliver, 4.Floor

Oranje: 1.Boyd, 2.Roel, 3.Stijn, 4. Yiteng

Rood: 1.Emma, 2.Jones, 3.Alec, 4.Maxim

Verder hadden wij bij het toernooi Mariet, Suha en Jai in de begeleiding en zonder hun kan dit toernooi niet slagen.

Namens de wedstrijdleiding van de RBKT

Leo Mentink

Niet te vergeten dat dit jaar de Piramide op de eerste plaats is geëindigd en de Snijderschool tweede